Connexió a Internet mitjançant Proxy

⚠️ En aquests moments des de l’associació no oferim el servei de proxy ni ens consta que en quedi cap d’operatiu al Bages

1. Què és la connexió a través de proxy?

Un proxy és un ordinador que fa de frontera entre nosaltres i internet. Així doncs, quan utilitzem una connexió a internet mitjançant proxy, en realitat ens estem connectant a un ordinador intermediari que és qui es connecta a internet i ens ensenya les pàgines que li hem demanat.

D’aquesta manera, es pot donar accés únicament als usuaris registrats i també es pot portar un control, per a temes legals, de quines webs es visiten. A més, permet controlar de forma eficient l’ús de l’ample de banda sense que cap usuari en pugui fer un abús.

Hi ha nombrosos servidor proxys a guifi.net i estan federats entre sí, de manera que tots els usuaris registrats i autoritzats poden connectar-se a qualsevol del proxys. Podeu veure tots els de la zona Bages aquí

2. Obtenir un usuari i contrasenya per a fer servir els proxys federats

En el moment de donar alta el nostre node a l’aplicació web de guifi.net, o posteriorment si volem, podem afegir un usuari de proxy vinculat a aquest node. Només cal fer click la pestanya usuaris, després al botó afegir usuari i complimentar les dades.

Si no ets tu qui has afegit el node o no veus la pestanya usuaris, posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem.

3. Com configurar el PROXY de Guifibages

Els proxys recomanats actualment a la zona Bages són:

ZonaNomIPPort
ManresaLluismillet10.228.18.503128
SallentAjuntament10.228.12.23128

Per configurar el proxy en el vostre navegador ho podeu fer seguint les següents instruccions:

Has de tenir en compte que hauràs de configurar el proxy en tots els dispositius que vulguis connectar a internet, incloent també mòbils i tauletes.

Un cop configurat el proxy en el navegador, al intentar accedir a qualsevol adreça d’internet (www.google.com per exemple) ens apareixerà un formulari més o menys elaborat en que ens demanarà un nom d’usuari i una contrasenya. Ho haurem d’omplir amb el nostre nom d’usuari i contrassenya de guifi.net obtinguts durant l’alta del node a la xarxa guifi.net.