Com connectar a la xarxa guifi.net?

1.Tenir accés a la teulada

Cal instalar una antena especial, per connectar a guifi.net (veure models recomanats a sota). Normalment s’instala al màstil de l’antena de TV. Si vius en un bloc de pisos, pots comentar-ho amb el president del teu bloc.

2. Donar d’alta del node a guifi.net

El primer pas es donar l’alta el teu nou node dins guifi.net. En el video tutorial de sota s’explica com. Cal donar-se d’alta a la web guifi.net i també explica com crear el node.

Si tens algun dubte pots seguir el tutorial de http://guifi.net/trespassos per connectar a guifinet amb 3 pasos.

3. Visibilitat directe a un Supernode

Cal asegurar que tens visibilitat directe des d’on vols muntar l’antena fins el supernode al que vols connectar. Si no hi ha visió directe, si hi ha algun obstacle, ja sigui edifici, arbres, o turó, el més segur es que no funcionarà.

Segurament estàs conectant a la zona del Bages, per tant pots usar el Mapa de guifi.net al Bages per veure tots els supernodes creats actualment a la comarca.

Si tens dubtes entre varis supernodes, encara l’antena cap cadascún d’ells i escull el què rebis amb millor senyal.

4. Disposar d’una Antena a 5GHz

Un cop asegurada la visió directe a un supernode, ens caldrá una antena especial. Actualment la xarxa guifibages funciona a 5GHz, es aquesta la raó per la cual amb un portatil convencional (que van 2,4GHz) no es troba el senyal de guifibages.

Les antenes amb les que treballem son de la marca Ubiquiti o bé Mikrotik. Cal verificar prèviament quina marca utilitza el supernode on us voleu conectar ja que si l’antena no és de la mateixa marca, no funcionarà. Això ho podeu fer enviant un correu a llista d’usuaris del Bages de la xarxa guifi.net. Tot i això, la majoria de supernodes utilitzen tec nologia Ubiquiti i nosaltres recomanem els següents models: Nanobeam-M5-19 i Powerbeam-M5-300 i Powerbeam-M5-400.

Pots comprar-les a:

O qualsevol altre botiga o distribuïdor.

5. Muntatge i Configuració d’antena

Recomenem muntar l’antena al mastil de l’antena de televisió i com més amunt millor per evitar radiacións. El vídeo-tutorial de sota mostra com configurar Airos que es el sistema operatiu que porten les antenes Ubiquiti.

La potència de l’antena s’ha posar sempre al mínim que permeti una bona connexió. Configurar l’antena per a què emeti a potències excessives, no únicament perjudica als altres usuaris, sinó que pot empitjorar notablement la qualitat de la nostra connexió.

Si tens dubtes, posa’t en contacte amb nosaltres o bé envia la teva pregunta a la llista d’usuaris del Bages de la xarxa guifi.net i segur que d’altres usuaris t’ajudaran a connectar-te a la xarxa.